Americanii de la Splunk cumpără SignalFx pentru 1.05 mld de dolari
Splunk, companie specializată în soluții software de analiză big data, a anunțat ieri că va achiziționa startup-ul SignalFx, tranzacție evaluată la 1.05 miliarde de dolari. SignalFx este o platformă în cloud de monitorizare în timp real a infrastructurilor, microserviciilor și aplicațiilor IT.
Anunțul vine după ce Splunk a făcut publice rezultatele financiare aferente T2 2019 care au arătat un salt de 46% (350 milioane de dolari) în venituri provenite din vânzarea de software față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile totale au fost de 517 milioane de dolari (33%).
Reprezentanții Splunk speră ca tranzacția să fie finalizată în semestrul al doilea al anului fiscal 2020. SignalFx este cea mai scumpă achiziție făcută de gigantul american. În iunie anul trecut, Splunk a cumpărat VictorOps, platformă de management al incidentelor în dezvoltarea de software, pentru 120 de milioane de dolari. În aprilie 2018, americanii au achiziționat o altă companie, Phantom, specializată în soluții de cybersecurity, pentru 350 de milioane de dolari.
Exit dubios din Rusia
La începutul anului, Splunk a anunțat, printr-o postare pe blogul companiei, că se retrage din Rusia.
Splunk este într-o continuă evaluare a piețelor în care investește și în care își concentrează resursele. Ca parte a aceste evaluări continue, am decis că Splunk nu va mai vinde produse software și servicii organizațiilor cu sedii în Rusia, nici direct, nici prin parteneri
Decizia a luat prin surprindere analiștii din piață și a lăsat loc la interpretări. Unii sunt de părere că Splunk se retrage datorită cerințelor guvernului de la Moscova de a examina codul sursă al produselor software occidentale. Cerință obligatorie pentru ca aceste companii să-și desfășoare activitatea în Rusia.
Aceeași cerință a fost, totuși, agreată de alți giganți tech din SUA. Conform unui raport Reuters, SAP, Symantec și McAffe au fost de acord ca autoritățile rusești să le scaneze produsele software, care sunt folosite la scară largă de instituții și agenții ale guvernului american.
CITEȘTE ȘI Deliveroo, aplicația de comandat mâncare, se retrage din Germania fără să ofere explicații
Urmărește-ne și pe Google NEWS