Un startup și-a concediat 406 angajați în 2 minute după ce i-a păcălit să participe la un webinar

Vinerea trecută, 406 angajați ai startup-ului american de mobiltate urbană Bird, lansat în 2017, au fost invitați să participe la un webinar online pe platforma Zoom. Titlul invitației “COVID-19 Update” nu dezvăluia nimic suspect, în condițiile în care majoritatea angajaților Bird lucrau de acasă de mai bine de două săptămâni.

Înregistrarea mesajului de disponibilizare a angajaților Bird

Cu o zi înainte, fondatorul Bird, Travis VanderZanden (fost executiv Uber), a anulat brusc meetingul online pe care îl organiza bi-lunar pentru a transmite informații angajaților. Ar fi fost prima întâlnire cu angajații de când aceștia au fost nevoiți să lucreze remote.

Spre deosebire de un meetting call, în cadrul unui webinar participanții nu pot interveni audio și nu pot discuta între ei sau cu “gazdele”, pot doar să trimită mesaje într-o fereastră de chat.

CITEȘTE ȘI Aplicație de comunicare cu angajații pe timp de criză disponibilă gratuit pentru companiile românești

Semnele de întrebare au apărut când angajații au observat că lista participanților la webinar și numele speakerilor au fost ascunse, notează publicația americană dot.LA, care a discutat cu mai mulți angajați Bird.

Webinarul a debutat cu un ecran negru și liniște totală timp de 5 minute, momente în care angajații schimbau mesaje pe Slack, ocazie cu care au aflat că nu toți cei 1060 de angajați Bird au fost invitați la evenimentul online. După cele 5 minute, o voce feminină a început un monolog de 2 minute pe care îl puteți asculta mai sus. Femeia anunța că firma a fost grav afectată de criza provocată de pandemia de COVID-19, iar cei invitați să participe la webinar vor fi disponibilizați. La finalul monologului, laptopurile angajaților s-au restartat, aceștia nemaiputându-le accesa.

3 Replies to “Un startup și-a concediat 406 angajați în 2 minute după ce i-a păcălit să participe la un webinar”

Comments are closed.