Startup-ul Zenko.ai a intrat pe piața locală. Cu ce se ocupă firma elvețiană

Zenko.ai este un startup elvețian care promite asistenți virtuali AI pentru companii și, conform comunicatului de presă, este susținut de Universitatea Politehnică București, Facultatea de Automatică și Calculatoare.   

„Zenko.ai este un holding care doar creează Agenții Digitale (AIA) pe diverse domenii și aplicații. Abordarea Zenko este de a construi „agenți specializați” cu o sarcină precisă, performanți pe ce au de făcut, pe care să îi ajutăm să colaboreze într-un mediu precum oamenii. Dorința noastră este de a crea o mișcare care să dea puterea oamenilor, nu trusturilor din Silicon Valley. Suntem oameni și evoluăm prin comunicare, iar prin, și cu ajutorul AI putem comunica în toată lumea, cu toată lumea. Este foarte adevărat că se va schimba conceptul de muncă, dar rolul nostru este să replicăm abilități specifice personalului unei companii și apoi să facem ca acestea să colaboreze, creând un AIA – Advanced Intelligence Agency. Rolul nostru este să înțelegem procesele la nivelul clienților, să le replicăm, re-creăm, apoi să le aplicăm, să le implementăm la nivelul companiei. Un alt concept pe care îl folosim este „inteligența colectivă” / „inteligența de grup”, pe care ne străduim să-l aplicăm cu Agenți Specializați, care prin colaborare să îndeplinească misiunea. Apoi, integrand toate acestea într-un birou virtual (metaverse) este ca și cum te-ai plimba prin birou, îți întâlnești angajații și le dai sarcini specifice, vorbindu-le. Zenko World este metaversul, mediul, ecosistemul în care AI se desfășoară și unde totul este controlat” – Simeon Fluck, co-fondator și CEO Zenko.ai

Simeon Fluck – CEO Zenko AI

Conform reprezentanților, anul acesta la festivalul Fete des Vendanges din Neuchatel, Elveția, Zenko a creat un asistent personal AI pentru 300.000 de oameni. Grappi, asistentul personal care a făcut posibilă navigarea ușoară prin detaliile evenimentului, a oferit informațiile esențiale care au devenit accesibile instant, transformând experiența participanților.