Studenții de la Univ. Ovidius din Constanța se vor specializa în Data Science prin programul SAS Academics

Print Friendly, PDF & Email

Universitatea Ovidius din Constanța, una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din țară, se alătură programului SAS Academics, inițiativă privată care are ca scop formarea a peste 5000 de specialiști români în Data Science până în 2025. Prin intermediul acestui program, studenții de la Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța vor avea acces la numeroase materiale de învățare, din diverse domenii de pregătire, cum ar fi Statistică, Machine Learning, Data Mining și vor beneficia de specializarea SAS Academics.

„Parteneriatul cu SAS reprezintă un mare atu pentru studenții noștri, unii dintre ei viitori specialiști în Data Science. Pe lângă cunoștinele teoretice împărtășite, ne bucurăm să le putem oferi sprijinul și expertiza liderului în domeniu, ceea ce reprezintă un factor diferențiator într-o piață în care cererea de specialiști IT este tot mai crescută”, a declarat Lect.univ.dr. Gabriela Badea, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Programul este adresat, în primul rând, studenților de la programul de master Cyber Security and Machine Learning, întrucât în curricula acestuia se pot integra numeroase instrumente și concepte din curricula SAS. Astfel, programul va beneficia de o dublă certificare internațională SAS pentru Machine Learning și Data Science. Totodată, curricula oferită de SAS poate fi integrată și în cadrul unor cursuri de licență, astfel că pot beneficia de acest program toți studenții FMI. Programul permite obținerea unor certificări recunoscute internațional pentru advanced analytics și data science, oferind o pregătire holistică în ariile AI și Data Science.

Universitatea Ovidius din Constanța se alătură, astfel, celor peste 300 de universități la nivel global și este a patra instituție de învățământ din România care adoptată programul academic SAS, alături de Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Matematică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Evenimentul de lansare a parteneriatului a avut loc vineri 03.12.2021, a fost organizat online și s-a bucurat de participarea a peste 100 de studenți, mulți dintre ei urmând să își vor dezvolte abilitățile tech în Data Science și Inteligență Artficială.

Programul academic inovator, axat pe Data Science și Inteligență Artificială, vine ca o continuare a eforturilor SAS de accelerare a transformării digitale în România, companie care în ultimele două decenii a susținut firme de top în parcursul lor digital, prin oferta completă și complexă de tehnologii și soluții AI și Analytics. Deși România este recunoscută pentru calitatea specialiștilor săi tech, piața locală are în continuare nevoie de cunoștințe tehnice solide în tehnologii de vârf. Ambiția SAS este de ajuta la formarea a cât mai mulți profesioniști în această direcție, primul obiectiv asumat fiind de 5000 de specialiști în Data Science până în 2025. 

„În acest moment procesul de transformare digitală reprezintă o condiție esențială pentru organizațiile viitorului, cu focus pe AI și Advanced Analytics. Ca lider în domeniu, SAS susține dezvoltarea acestei piețe la 360 de grade, ceea ce înseamnă și sprijinirea dezvoltării societății în această direcție. Pe plan local, un prim pas esențial este reprezentat de acest parteneriat strâns cu mediul academic, care își propune să reducă decalajul existent de specialiști” afirmă Ștefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova

 “Universitatea Ovidius din Constanta (UOC) are drept obiectiv sa devina un pol regional care sprijina colaborarea intre mediul academic si cel socio-economic si din acest punct de vedere, isi propune sa aiba parteneri din toate domeniile de activitate, domeniul IT fiind unul extrem de prezent, mai ales din perspectiva initierii in cadrul UOC al Centrului de transfer tehnologic, dar si al Digital Innovation Hub-ului. Prezenta in cadrul universitatii noastre a companiei SAS Romania, alaturi de alte mari companii IT, este un semn al dezvoltarii mediului colaborativ, care aduce beneficii studentilor in primul rand, dar care contribuie si la dezvoltarea locala si regionala”, afirma Lector univ.dr. Alexandru Bobe, Prorector – Digitalizare, studenti si alumni al Universitatii Ovidius din Constanta.Urmărește-ne și pe Google NEWS