Studiu Kiwi.com: Cum afectează inflația călătoriile românilor?

Întrebați despre impactul inflației asupra planurilor de călătorie pentru lunile următoare, 62.8% dintre români au răspuns că în ciuda faptului că sunt afectați de inflație, vor continua să călătorească, dar vor lua câteva măsuri pentru a cheltui mai puțin: 51.3% vor alege destinații mai ieftine sau vor căuta mijloace de a economisi în vacanță, iar 11.5% au spus că doar își vor scurta șederea.

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre cum afectează inflația călătoriile românilor. Datele au fost colectate în cadrul unui studiu realizat de STEM/MARK pentru Kiwi.com, pe un eșantion format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani, ce provin din România și alte țări din regiunea ECE și care au călătorit de cel puțin două ori în străinătate în ultimii 6 ani. 

Alți 21.9% dintre români au răspuns că nu simt că sunt afectați de inflație și că planurile lor de plecare vor rămâne la fel. Ultimii 15.3% au mărturisit că nu au planuri de vacanță în lunile următoare. 

Dacă ne uităm la nivelul ECE (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România), românii sunt cei care vor călători cel mai mult (84.7%), chiar dacă o parte dintre ei au răspuns că inflația i-a afectat. La pol opus, se pare că cei care vor călători cel mai puțin sunt cehii: 72.3% vor continua să plece în vacanță, dar 27.7% vor rămâne acasă. 

Datele au fost colectate în perioada 14 – 24 octombrie 2022, în cadrul unui studiu realizat de STEM/MARK pentru Kiwi.com. 

Foto: Pexels.com