Symmetrica, creștere de 20% a businessului în prima jumătate din 2022

Symmetrica, producător local de pavele şi borduri, a raportat în primul semestru al acestui an un avans cu 20% al business-ului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Începutul acestui an a fost unul îngrijorător și mai ales impredictibil, pe fondul creșterilor semnificative de prețuri ale materiilor prime și energiei raportate încă din 2021. În cazul materiilor prime, în primele șase luni din acest an ne-am confruntat cu majorări de până la 30% pentru agregatele minerale și cca. 30% pentru ciment. De asemenea, în ceea ce privește tarifele la electricitate, acestea s-au majorat cu cca. 250% vs. primele șase luni din 2021. Acest context ne-a ridicat provocări, însă gama largă de produse, investițiile parmenente în retehnologizare și în extindere au avut un impact pozitiv în business. În plus, am fost nevoiți să ne repliem și să aliniem prețurile produselor noastre aplicând o majorare care să acopere cel puțin parțial creșterile tarifelor pentru utilități și materii prime”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica într-un comunicat de presă remis Digital Business. 

Potrivit directorului Bobu, contextual geopolitic generat de conflictul din Ucraina a adus cu sine efecte la nivel macro acutizate de inflația în creștere, efecte care se vor răsfrânge automat în multe sectoare și industrii, printre care și cel al construcțiilor –  vulnerabile la evoluţia preţului energiei şi a necesarului de materii prime. 

Anul 2022 va rămâne sub efectul reacțiilor în lanț provocate de creșterile prețurilor energiei și materiilor prime, pe de o parte, și de inflație și contextul politic din regiune. Cu toate acestea estimăm că business-ul Symmetrica va raporta, în acest an, un avans cu 20% al cifrei de afaceri –  Sebastian Bobu, DE Symmetrica

Anul trecut, Symmetrica a atins o valoare a cifrei de afaceri de 182 milioane de lei (37 milioane de euro), în creștere cu 11% comparativ cu 2020 când s-a situat la 162 milioane de lei (33,5 milioane de euro).