Symmetrica investește 2Mil Euro într-o nouă fabrică în jud. Suceava care va produce sisteme de canalizare

Symmetrica, care în mod tradițional produce pavele și borduri, anunță finalizarea unei noi unități de producție la Solca, jud. Suceava, unde vor fi realizate exclusiv elemente pentru sisteme de canalizare. Investiția s-a ridicat, conform reprezentanților companiei, la 2 milioane euro, noua fabrică fiind amplasată pe un teren de 2ha și are în prezent 12 angajați.

Odată cu această inaugurare, Symmetrica ajunge la 8 unități de producție în România. Compania a mai alocat un buget de cca. 1,5 milioane de euro și pentru extinderea fabricii din Prejmer, jud. Brașov, cu o hală de producție dedicată tot elementelor pentru sistemele de canalizare.

Nevoia de branșare a populației la sistemul de canalizare, în contextul în care datele INSSE* arată că doar 55,8% din populația României are locuințele conectate la un astfel de sistem, arată o nevoie ridicată pentru produse dedicate. Tocmai din acest motiv, ne-am concentrat eforturile pe extinderea business-ului nostru și în această direcție, urmând ca în următoarele luni să punem în funcțiune linii de producție pentru elemente de canalizare în fabricile noastre din Arad (Zimandu Nou) și Bistrița-Năsăud (Cociu) – Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica

Symmetrica – capacitate producție de 120.000 elemente pentru sisteme de canalizare pe an

Un sistem complet de canalizare cuprinde conducte de transport ape uzate/pluviale, cămine de racord, cămine de vizitare, supraveghere și întreținere. Din toate aceste elemente, compania produce întregul sistem de tuburi și elemente pentru cămine  – elemente de bază, inele pentru cămine, inele aducere la cotă, tuburi beton, reducții tronconice și plăci din beton pentru acoperire.

În acest moment, cu 3 facilități de producție dedicate acestor produse, Symmetrica a ajuns la o capacitate de producție totală de 120.000 de elemente anual. Dintre acestea, cea mai mare parte merg către lucrările publice de infrastructură a apelor potabile și uzate, însă și în proiecte publice sau private precum realizarea de decantoare, fântâni, cămine apometru, etc.



Urmărește-ne și pe Google NEWS