Telefonul mobil nu cauzează probleme de sănătate mentală – Studiu

Print Friendly, PDF & Email

Un nou studiu realizat de cercetători de la patru universități diferite a negat mitul conform căruia utilizarea excesivă a smartphone-urilor este legată de creșterea problemelor de sănătate mentală.

De ce este important

  • Studii recente au arătat o creștere generală a problemelor de sănătate mentală cu care se confruntă studenții
  • Anxietatea și depresia sunt cele mai întâlnite astfel de probleme în rândul tinerilor

Peste 2.000 de tineri au participat la studiu, cărora li s-a urmărit activitatea pe telefoanele mobile de mai multe ori pe zi, timp de două săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că starea mentală a adolescenților nu depindea de timpul petrecut pe dispozitivele lor într-o anumită zi. Chiar și cei cu un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mentală nu au arătat semne de boală în zilele în care au folosit excesiv dispozitive digitale.

Mai mult, tinerii au raportat că s-au simțit mai puțin deprimați după ce au trimis mai multe mesaje text decât adolescenții care au trimis mesaje mai rar.

Contrar opiniei publice că smartphone-urile și social media afectează sănătatea mentală a adolescenților, nu am găsit vreo dovadă care să susțină ideea că timpul petrecut pe telefoane și online crește riscul de a devolta probleme de sănătate mentală – Michaeline Jensen, Universitatea North Carolina

CITEȘTE ȘI Este clar! Poluarea aerului cauzează demență!Urmărește-ne și pe Google NEWS