Telekom ia în calcul plecarea din România
Grupul german Telekom, cu servicii de telefonie, internet și televiziune în România, ia în calcul o posibilă ieșire de pe piața locală, conform GSP. Motivul ar fi ordonața lăcomiei OUG 114/2018, care ar obliga companiile, printre altele, la plata unui impozit de 3% din cifra de afaceri.
Dacă plecarea se concretizează, abonații vor fi preluați de Orange și RCS-RDS. Francezii de la Orange ar urma să preia partea de telefonie mobilă, urmând ca RCS-RDS să operațiunile de televiziune. Sursele GSP menționează că acțiunea este instrumentată de șeful RDS, Zoltan Teszari. Acesta nu este singur, Adrian Tomșa, un avocat din Cluj ce detine Look TV, si Orlando Nicoară, administratorul eAD, s-ar fi alăturat demersului.
28 milioande euro a plătit Orlando Nicoară pentru drepturile Ligii 1
eAD este firma care a preluat de la Liga Profesionistă drepturile TV pentru campionatul românesc în schimbul sumei de 28 de milioane de euro. Suma va fi plătită pentru fiecare sezon pentru următorii 5 ani, notează Paginademedia.
eAD gestionează publicitatea pentru mai multe site-uri din portofoliul RDS: Digi24.ro, DigiSport.ro și ProFM.ro. Orlando Nicoară este printre cei mai vechi oameni din media locală. El a creat una dintre primele agenții de publicitate online din România în 1998. Trei ani mai târziu el a preluat funcția de Director de Dezoltare a companiei Netbridge care avea în portofoliu site-uri ca Okazii.ro, MyJob.ro, Trafic.ro si Anunturi.ro.
Vezi și câți bani a făcut Huawei în primul trimestru din 2019
Din 2011 până în 2014, el a condus Grupul Mediafax. În urma unor neînțelegeri cu partonul Mediafax, Adrian Sârbu, Nicoară și-a dat demisia în 2014 și s-a concentrat pe dezvoltarea propriilor afaceri, printre care amintim agenția de știri News.ro, Profit.ro, agentia de digital 16-16.ro și, recent, agenția eAD Interactive.
Nicoară și Sârbu sunt judecați pentru evaziune fiscală
În decembrie 2014, lui Nicoară, Sârbu și mai multor șefi din grupul Mediafax le-au fost deschise dosare de urmărire penală pentru evaziune fiscală. Prejudiciul se ridica la 14 milioane de euro. În 2016, dosarul a trimis în judecată, iar în prezent se află în curs de soluționare la Curtea de Apel București.
Urmărește-ne și pe Google NEWS