Atos Terra² – aplicație mobilă cu cele mai detaliate imagini din satelit ale Pământului

Print Friendly, PDF & Email

Francezii de la Atos anunță lansarea noii aplicații Terra² care oferă imagini din satelit și date importante despre planeta Pământ, ce pot fi utilizate de oamenii de știință, guvernele și factorii de decizie în vederea îndeplinirii ambițiilor privind schimbările climatice.

Datele prezentate combină imagini oferite de Atos Mundi Web Services – platformă de observare a Pământului prin satelit (cel mai mare program de acest tip din lume), cu cercetări științifice din laboratoare internaționale și institute de cercetare privind monitorizarea carbonului. Împreună, acestea oferă analize de date pentru șase sectoare specifice (cum ar fi industria sau transportul terestru), pentru a ajuta la înțelegerea efectului emisiilor de CO2 și a găsi soluții adecvate.

Terra² oferă un nivel unic de informații, necesare pentru elaborarea politicilor, modelarea și măsurarea inițiativelor de decarbonizare, influențarea decidenților și a altor instituții în parcursul lor către un nivel zero net al emisiilor de carbon, precum și pentru stimularea schimbării comportamentale a cetățenilor, în speranța unui viitor mai sigur și mai sustenabil.

Aplicația Terra² oferă spre monitorizare mai mulți indicatori, cum ar fi poluanții atmosferici, evoluția și monitorizarea carbonului, precum și posibilitatea de a-i măsura pentru o regiune sau oraș specific. Aplicația include, de asemenea, un link direct către informații și demonstrații online pentru cinci dintre serviciile Mundi, respectiv: monitorizarea gazelor cu efect de seră, detectarea temperaturii, monitorizarea apei potabile, poluarea atmosferică și detectarea vegetației.

Cu Terra², orice instituție guvernamentală sau agenție publică poate obține informații relevante despre diferite domenii – de la impactul urbanizării pentru a informa planificările urbane, până la semne ale efectelor defrișărilor în diferite țări sau regiuni, ori monitorizarea calității aerului și poluării, toate acestea putând fi utilizate pentru a modela elaborarea de noi politici. Terra² oferă 5 ani de date, făcând posibilă compararea și observarea unei evoluții de-a lungul anilor, pentru a măsura progresul.

După cunoștințele mele, aceasta este prima aplicație disponibilă la nivel mondial care integrează milioane de observații zilnice dintr-o constelație dedicată de sateliți cu date de la mii de senzori tereștri, aerieni și marini din întreaga lume pentru a crea cele mai cuprinzătoare imagini ale Pământului care au fost vreodată capturate – Philippe Bousquet, Profesor la Université de Versailles St-Quentin și cercetător la LSCE

Terra² este acum disponibilă pentru descărcare gratuită pentru utilizatorii Android și Apple, în 7 limbi: engleză, franceză, spaniolă, germană, olandeză, italiană și greacă.Urmărește-ne și pe Google NEWS