Tester software, poate cel mai important rol în dezvoltarea de aplicații

Testării software joacă un rol important în dezvoltarea aplicațiilor. Ei sunt experții care asigură calitatea produselor software. Un tester se asigură că bug-urile sunt identificate și eliminate, astfel încât performanțele aplicației și interfața să nu aibă de suferit. Din acest motiv, testerii sunt implicați în dezvoltarea produsului încă de la stadiul de concept și rămân implicați și după lansare, pentru a oferi suport.

Gândește-te la ei ca la niște super eroi care apar de nicăieri pentru a salva utilizatorul final de folosirea unei aplicații greoaie, fiind de mare ajutor și pentru colegii săi din customer suport, reducând numărul de reclamații din partea clienților frustrați.

CITEȘTE ȘI Cum să te ferești de hackeri în 2019

Majoritatea companiilor caută absolvenți de facultate tehnică atunci când vor să angajeze un tester software, însă nu este o cerință obligatorie. Dacă ai experiență relevantă și certificările necesare, te poți angaja și fără diploma de licență.

Certificări ISTQB Certified Tester în România

ISTQB Certified Tester reprezintă o schemă de certificare recunoscută la nivel mondial, structurată pe trei niveluri – Foundation, Advanced și Expert, prin intermediul căreia cursanții dobândesc cunoștințele necesare pentru testarea eficientă a produselor software.

Cursurile sunt oferite doar de furnizori acreditați, iar la nivel național ANIS a fost primul furnizor oficial al acestui program, pe care îl derulează încă din anul 2006. Peste 8.000 de persoane au fost instruite și examinate de către ANIS pentru obținerea certificării ISTQB în testare software, de la lansarea programului în România.

AICI găsești toate informațiile necesare pentru a te înscrie la cursurile ISTQB organizate de ANIS.

ANIS este Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România, are 130 de companii membre, care însumează peste 38.000 de angajați. Cursurile organizate în România prin intermediul ANIS acoperă atât nivelul Foundation, cât şi pe cel Advanced (modulele Test Analyst, Test Manager si Technical Test Analyst).

Durata cursurilor Foundation Level este de 3 zile, iar pentru Advanced Level de 4 zile, pentru fiecare dintre cele 2 module, respectiv 3 zile pentru modulul de Technical Test Analyst.

La aceste cursuri se pot înscrie cei care au cunoștințe de bază în informatică, respectiv o experiență de minimum 6 luni în testare software și pot participa angajați ai companiilor membre ANIS, ai altor companii din industrie, precum și persoane particulare.

Peste 90% dintre participanți vin din partea companiilor, aceste certificări fiind oferite de către firmele de software și outsourcing drept beneficii pentru angajați, fiind parte a programelor de instruire.

Cursurile și examenele sunt organizate în București, însă la cererea companiilor și în condițiile în care există o grupă completă de curs, se pot organiza sesiuni și afara Bucureștiului. Pentru aceste sesiuni, la taxele de curs se vor adăuga costurile administrative suplimentare pentru deplasarea instructorilor sau a administratorilor de examen.

Cursurile pentru ISTQB Certified Tester sunt susținute doar de profesori acreditați

Toate cursurile sunt susținute de profesori acreditați, cu o vastă experiență în industrie. Printre aceștia se numără Lucian Ghinda, cu peste 15 ani experiență în IT, pe diverse arii precum programare, testare, project management și product management. Lucian are, de asemenea, nouă ani de experiență în training, unde livrează o gamă variată de cursuri în IT, de la programare, la testare, până la metodologii de Sofware Development Life Cycle. În cadrul ANIS, acesta susține cursurile ISTQB Foundation Level, ISTQB Agile Tester si Mobile App Testing. 

Denis Rascarache este tester cerificat ISTQB si are o experiență de mai bine de opt ani în testare. El a început să lucreze ca trainer în urmă cu patru ani, fiind responsabil de dezvoltarea și livrarea de training-uri interne pentru industria Automotive, bazate pe ISTQB Foundation Level si Advanced Test Analyst. În cadrul ANIS, acesta este profesor al cursului ISTQB Foundation Level.

Ladislau Szilagyi este tester certificat ISTQB și trainer acreditat încă din luna septembrie 2006, iar în cadrul ANIS ține cursurile de ISTQB AL – Test Manager, Test Analyst si Technical Test Analyst. Pe partea de Software Engineering, Ladislau Szilagyi s-a implicat în design-ul și testarea de sisteme multi-tasking și de operare în timp real.



Urmărește-ne și pe Google NEWS