Training gratuit în Inteligență Artificială pentru studenții la medicină

Print Friendly, PDF & Email

HelloAI RIS Online este un training online pentru studenți și cercetători de la facultățile de medicină, inginerie și afaceri care sunt interesați să lucreze în domeniul sănătății și doresc să afle mai multe despre tehnologiile AI. În ultimii trei ani au fost instruiți peste 800 de participanți. Cursul este dezvoltat de GE Healthcare și susținut de Royal Institute of Technology Stockholm și Technical Institute Leitat.

Din 2021, Universitatea din Maastrict, Universitatea din Debrecen și acceleratorul HealthVentureLab se vor alătura programului care, sub umbrela EIT Health, vor contribui la crearea unui ecosistem valoros bazat pe tehnologie AI pentru talentele europene interesate.

Inteligența Artificială poate conduce la un diagnostic mai rapid și mai precis – și are potențialul de a elibera din programul cadrelor medicale, timp ce poate fi folosit pentru o interacțiune mai bună cu pacientul. Ne-am angajat să sprijinim noua generație de profesioniști din domeniul medical în această misiune – Prof. Dr. Mathias Goyen, director medical EMEA, GE Healthcare, unul dintre principalii lectori si coordonatori ai programului

Nevoia unei revoluții tech în domeniul sănătății

EIT Health a lansat un nou raport pe tema Inteligenței Artificial subliniind nevoia urgentă a unei revoluții tehnologice post-pandemie, nevoia interacțiunii dintre om și mașinării, precum și a dezvoltării abilităților digitale de bază, pentru a împiedica dificultățile sistemelor de sănătate europene în următorul deceniu.

Fără schimbări structurale și trasformaționale majore, sistemele de sănătate vor deveni nesustenabile, iar promisiunea europeană a furnizării asistenței medicale universale va fi amenințată. Utilizarea AI poate salva viitorul sănătății în fața aceastei probleme urgente și poate facilita automatizarea sarcinilor de rutină, repetitive și administrative pentru profesioniștii din domeniul sănătății, ajutându-i să se elibereze de aproximativ 70% din timpul alocat acestor sarcini.

Bazându-se pe o serie de mese rotunde care explorează subiectul „Forța de muncă din domeniul sănătății și transformarea organizațională cu ajutorul AI”, noul raport al EIT Health identifică o serie de domenii de interes care trebuie abordate la nivel european și național, în special în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a maximiza potențialul AI și al tehnologiei în sănătate.Urmărește-ne și pe Google NEWS