Tu știi din ce țări provin superalimentele?
Înainte de orice, trebuie să definim superalimentele. Un superaliment este un produs sau aliment care combină proprietăți nutritive excepționale, iar consumul lui contribuie la menținerea sănătății.
Superalimentele pot fi împărțite în patru categorii: verzi (iarba de grâu, de orz, matcha, spirulina, chlorella, spanac etc), fructe și nuci (acai, afine, goji, noni, cătină, nuca de cocos etc), aromatice și condimente (aloe vera, ginseng, turmeric etc) și alte superalimente (miere, polen, ulei de rapiță, de avocado de cocos etc).
Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste din România, prezintă Harta Superalimentelor

Mierea de Manuka, care se găsește exclusiv în Australia și Noua Zeelandă, are importante proprietăți antiinflamatoare, antibiotice, este un antioxidant puternic și ajută în creșterea imunității. Matcha (care în japoneză înseamnă pudră de ceai) este considerată de majoritatea specialiștilor cel mai important sortiment de ceai verde datorită numeroaselor sale proprietăți benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi și care stimulează detoxifierea organismului.
Citește și interviul cu Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro: Românii vor să trăiască verde!
Goji, din îndepărtatul Tibet, este considerat un aliat puternic împotriva îmbătrânirii naturale a organismului și protejează ficatul, în timp ce chlorella, originară din Japonia, conține vitaminele B, C, E, magneziu, fier, fibre, clorofilă și proteine. Tot din Asia vin și pudra de spirulină cu un important aport de proteine sau moringa care este bogată în fier.
Coacăzele și cătina, vedetele europene ale superalimentelor, au rol vitaminizant și detoxifiant fiind printre cele mai eficiente adjuvante naturale. Din Africa vin curmalele deglet nouri care ajută la o mai bună digestie, dar și baobabul cu efect energizant, în timp ce America Centrală ne-a dat faimosul, deliciosul și atât de sănătosul avocado, precum și pudra de lucuma, mai puțin cunoscută, dar la fel de bogată în nutrienți.
Kelpul, o algă găsită în apele nordice, este o sursă importantă de vitaminele A, B1, B2, C, D, E, dar și de zinc, iod, magneziu, fier, potasiu, cupru și calciu, având un efect anti-îmbătrânire și ajutând la creșterea și regenerarea părului.