Uber mai taie 3.000 de joburi și 45 de birouri la nivel global în plină criză Covid-19

Print Friendly, PDF & Email

După ce a dat afară 3.700 de angajați la începutul lunii mai, Uber anunță printr-un e-mail intern trimis luni că va mai concedia încă 3.000 de lucrători și va închide 45 de birouri din întreaga lume, în încercarea de a salva compania din “ghearele” crizei Covid-19, notează The Wall Street Journal.

Gigantul american speră astfel să economisească astfel peste 1 miliard de dolari din reducerea unor costuri fixe. Cu aproape 7.000 de angajați concediați, Uber elimină un sfert din forța de muncă globală. Șoferii nu sunt angajați, ci colaboratori.

CITEȘTE ȘI 4 resurse pentru specialialiștii de Resurse Umane

Măsurile de distanțare socială implementate în țările în care activează au afectat grav veniturile Uber. În aprilie, firma americană a avut cu încasări mai mici cu 80% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Uber Eats, divizia de livrare de mâncare de la restaurante, și-a închis activitatea în mai multe țări, inclus România – am scris aici. Anul trecut, Uber a investit 250.000 de dolari în centrul de asistență pentru șoferii parteneri din România și din regiune, deschis cu tăieri de panglici în zona Pipera din București. Centrul de asistenţă, cel mai mare din Europa Cemtrală și de Est, îşi propune să ajute şoferii şi potenţialii şoferi să se conformeze la noile reglementări aduse de OUG pentru reglementarea serviciilor de ride-sharing, scria ZF.ro în august 2019.

Noi reguli pentru șoferii și clienții Uber România

În România, Uber le va cere tuturor utilizatorilor și celor 20.0000 de șoferi și curieri să confirme faptul că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața înainte de o cursă sau livrare. Șoferilor li se va cere să confirme că au luat măsuri de siguranță și să treacă printr-o verificare în aplicație a utilizării măștii de protecție – ei vor trebui să-și facă un selfie în fiecare dimineața, iar aplicația Uber va confirma că aceștia poartă mască de protecție, se arată într-un comunicat al companiei.

În afară de măști, Uber a introdus și panouri despărțitoare în mașini, pentru a spori gradul de siguranță pentru călători și șoferi.

photo: egyptindependent.com

Timeback.ro, aplicație de time management cu 90 de zile acces gratuit pentru antreprenorii româniUrmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Uber mai taie 3.000 de joburi și 45 de birouri la nivel global în plină criză Covid-19”

Comments are closed.