Un nou târg imobiliar va avea loc în Capitală, în septembrie, la Universitate

Imobiliarium organizează, în premieră, al doilea târg de toamnă în Capitală, pe 21-22 septembrie, în Piața Universității, pe lângă cel din Băneasa. Printre motivele care au stat la baza extinderii conceptului se numără cerința din partea vizitatorilor de a prospecta oferte imobiliare din zone cât mai diverse ale Capitalei și împrejurimilor, dar și cât mai adaptate posibilităților lor. 

Decizia de a organiza un al doilea târg a venit ca un pas firesc în dezvoltarea conceptului Imobiliarium. Cererea din partea dezvoltatorilor pentru promovare crește constant de la o ediție la alta, drept pentru care am hotărât să evităm supra aglomerarea Imobiliarium Băneasa, care ar fi devenit neîncăpător. De asemenea, am luat în considerare necesitatea acoperirii unor noi zone din Capitală, mai accesibile ca preț, până acum reprezentate mai puțin în cadrul târgului de la Băneasa. Per total, obiectivul nostru rămâne, în continuare, oferirea unei perspective de ansamblu asupra pieței imobiliare din Capitală și de a facilita vizita celor interesați de o achiziție sau o prospectare eficientă – Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium

Ca format, cele două evenimente sunt în proporție de 95% similare, cu mențiunea că Imobiliarium Universitate se va desfășura pe parcursul a două zile (21 și 22 septembrie) iar cel de la Băneasa (11-13 octombrie) va cuprinde două zile jumătate.

Diferența semnificativă între cele două evenimente va consta în oferta pe care vizitatorii o pot regăsi la târg, respectiv proiectele propuse. Potrivit reprezentanților Imobiliarium, se vor păstra în ofertă doar ansambluri noi, însă dacă Imobiliarium Băneasa se concentrează în proporție majoritară pe Centru-Nord-Est-Vest și zonele adiacente Ilfov, pentru Universitate oferta se axează pe Centru-Sud-Est-Vest și zonele adiacente Ilfov.

CITEȘTE ȘI RE/MAX România: de 3 ori mai multe închirieri în S1/2019!

Ca să fac o analogie grafică, dacă privim harta Bucureștiului, la Universitate vom întâlni dezvoltatori din jumătatea de centru-sud, iar la Băneasa cealaltă jumătate, însă ambele vor avea și câteva proiecte care se vor suprapune – a completat reprezentantul Imobiliarium

De asemenea, o altă diferență raportată la ofertă constă în faptul că dezvoltatorii de la Imobiliarium Universitate prezintă oferte cu un preț mai mic. Per total, potrivit calculelor Imobiliarium, prețul pe metrul pătrat promovat la ediția de la Universitate este cu circa 10% mai mic decât cel din Băneasa, însă costul fiecărei locuințe depinde de foarte mulți factori (locația de construcție a ansamblului, materialele și tehnica de construcție, regimul de înălțime, etc.), aspecte care ar trebui luate în calculul deciziei finale.

Potrivit reprezentanților târgului, la Imobiliarium Universitate vor fi prezente peste 70 de proiecte, cu o plajă variată de prețuri, oferte menite să acopere o gamă largă de nevoi și preferințe ale vizitatorilor. Totodată, la această ediție vor fi lansate în premieră cel puțin patru ansambluri noi.