Vegis.ro: 55% dintre români cred că se îmbolnăvesc mai ușor toamna

Print Friendly, PDF & Email

Conform unui sondaj Vegis.ro, magazin online de produse naturiste, 55% dintre respondenți consideră că toamna se îmbolnăvesc mai ușor decât în restul anului, iar aproape două treimi dintre respondenți aleg să urmeze cure de susținere a imunității la schimbarea anotimpurilor.

Schimbarea de temperatură, de multe ori bruscă, stresul crescut, dar și reintrarea copiilor în colectivitate odată cu începerea noului an școlar sunt factori care afectează starea generală de sănătate toamna, consideră românii, potrivit sondajului Vegis.ro. Tocmai de aceea, mulți dintre aceștia apelează la ajutoare pentru a crește imunitatea.

În privința imunității copiilor, doar 4,6% consideră că nu este nevoie ca aceștia să consume produse speciale, în timp ce aproape un sfert dintre părinți au precizat că folosesc produse care cresc imunitatea copiilor pe parcursul întregului an.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI Un nou târg imobiliar va avea loc în Capitală, în septembrie, la Universitate

Peste 70% din români observă că schimbarea anotimpurilor le afectează nivelul de energie și chiar starea de sănătate, iar un procent similar consideră că au nevoie de o cură de creștere a imunității toamna.

Cei mai mulți români (76%) consideră că și imunitatea copiilor are nevoie de un boost la începutul toamnei, mai ales când (re)intră în colectivitate. Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar și combinațiile de vitamine sunt preferate de adulți în curele de creștere a imunității, în timp ce pentru copii cei mai mulți aleg complexurile de vitamine (61%) și produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).

Totodată, cei care au răspuns întrebărilor Vegis.ro consideră că imunitatea este strâns legată și de alți factori, prin urmare, pentru a evita episoadele îmbolnăvire, au grijă la alimentație (53%), la orele de somn (28%) și lucrează la reducerea nivelului de stres (20%). Urmărește-ne și pe Google NEWS