Un vehicul autonom a lovit un pieton. Sau invers

Print Friendly, PDF & Email

Un proiect-pilot de autobuze electrice autonome a fost suspendat în Viena în urma unei coliziuni dintre vehicul și un pieton, notează Bloomberg. Săptămâna trecută o femeie în vârstă de 30 de ani a fost lovită ușor de un vehicul autonom aparținând startup-ului francez Navya.

Femeia nu a avut răni grave, doar câteva zgârieturi. Autoritățile locale au suspendat proiectul pâna la finalizarea investigației.

Conform declarațiilor mai multor martori oculari, la momentul coliziunii, femeie avea căștile pe urechi și se uita la telefonul mobil. Mașina se deplasa cu 12 km/h în momentul în care a atins genunchiul femeii care mergea în sens opus deplasării autobuzului.

Vezi și Ce noutăți aduce Yango pe piața locală de e-hailing!

Testele au început în Viena pe 6 iunie, în cadrul proiectului fiind implicate compania Navya, Institutul Tehnologic din Austria și firma Siemens Mobility. Procedurile presupun prezența unui șofer profesionist la bordul fiecărui vehicul autonom pe timpul testelor.

Navya derulează astfel de proiecte în mai multe orașe, iar acesta nu era primul incident. În 2017, un alt autobuz autonom care circula cu 25 de km/h a lovit un camion în Las Vegas. Un reprezentant al municipalității a declarat atunci că “autobuzul a făcut ce trebuia să facă, a oprit. Din nefericire, șoferul camionului nu a oprit.”Urmărește-ne și pe Google NEWS