VIDEO DEMO: Cum funcționează soluția startup-ului clujean TypeLess de extragere date din documente fizice

TypeLess este un startup pornit în Cluj de Cătălin Crișan, ce promite automatizarea extragerii datelor din documente fizice, precum poze făcute la documente de identitate, bonuri și facturi, sau fișiere PDF. Companiile își automatizează astfel procesele de business, angajații nemaifiind nevoiți să introducă manual datele în alte programe sau formulare, soluția TypeLess ocupându-se de aceste lucruri.

În clipul de mai jos poți urmări interviul integral, ce include și un demo pentru instanța TypeLess dedicată domeniului contabil, cum sunt extrase date din facturi și bonuri fiscale, apoi introduse în programul Saga. 

Cele mai relevante declarații ale fondatorului TypeLess, Cătălin Crișan

“Soluția noastră se află la stadiul de MVP acum. Un MVP confirmat deja în piață, pe trei verticale, unde avem și clienți care folosesc soluția, urmând ca în viitor să creștem echipa și să ducem produsul de la stadiul de MVP la stadiul de MMP, adică să putem să marketăm mai agresiv piața ca să creștem vânzările și să scalăm pe fiecare verticală în parte”.

“Adresăm funcții diferite în cadrul aceleași companii și avem inclusiv flow-uri diferite care pleacă din momentul în care am extras datele […] Putem să avem tool-uri de CRM sau putem să generăm inclusiv contracte sau offer letters pentru un potențial candidat și atunci flow-urile diferă, inclusiv interfața va fi diferită, dar și câmpurile din interfață vor fi diferite în funcție de documentul pe care îl scanez. Din aceste motive, am separat interfața, pentru a fi specifică unei anumite funcții de business sau pentru anumit tip de activitate”.

“Momentan suntem patru oameni. Eu sunt fondatorul și CEO-ul companiei, machine learning developer, interfața cu PR și mai multe. Am încă trei colegi pe care i-am cooptat când am fondat compania, care deservesc trei funcții adiționale: back-end development, front-end developer și mai avem pe cineva care dezvoltă aplicațiile de mobile, pentru că soluția vine expusă către consumatorul final și ca și aplicație de mobil în anumite cazuri”.

“Avem o integrare cu o firmă de imobiliare din România, destul de mare, care activează la nivel național, unde le oferim o aplicație prin care agenții care sunt în teren pot interacționa cu potențialii clienți, cu potențialii cumpărători, atunci când merg la vizionări de terenuri, de apartamente, case și așa mai departe. Aplicația le automatizează partea de intermediere efectivă, adică agentul nu va mai merge la întâlnirea cu clientul cu pixul și foaia pentru a completa un contract de intermediere imobiliară, să ia datele din buletin în timp ce stă afară și poate bate vântul, plouă sau clientul se grăbește. Cu TypeLess poți pur și simplu să faci o captură a cărții de identitate sau să încarci o carta de identitate pe care clientul ți-a trimis-o în prealabil, urmând ca datele să fie extrase, injectate în contract, contractul să fie semnat în aplicație și trimis către agenție și către client pe e-mail în câteva secunde. Practic, agentul se poate concentra mai bine pe vânzarea efectivă și pe a explica caracteristicile apartamentului sau terenului pe care îl vizionează în momentul acela”.

“Soluția poate fi integrată cu alte soluții de tip ERP pe care le au companiile, în special pe verticala de contabilitate, și venim cu flow-uri RPA de automatizare a întregului proces”.

“Avem discuții și ne gândim tot mai mult să ridicăm o rundă de finanțare. Încă nu știm sub ce formă va fi și care se va potrivi cel mai bine, însă vrem să accelerăm dezvoltarea produsului și pentru asta am avea nevoie de o infuzie de capital”.

“Vrem să investim banii în cazul în care se concretizează o rundă de finanțare, vrem să mărim echipa. Avem nevoie de cel puțin încă doi developeri pe fiecare rol pe care îl avem deja în echipele de back-end, front-end și mobile. Avem nevoie de o echipă de sales dedicată care să ne ajute să scalăm apoi vânzările pe produsele pe care vrem să le dezvoltăm, să le marketăm”.

“Vrem să adăugăm mai multe funcționalități secundare care sunt cerute deja de către clienții pe care îi avem. De exemplu, pentru zona de contabilitate vrem să adăugăm noi integrări cu mai multe sisteme de contabilitate folosite în România, dar și la nivel european și mondial, ca să putem să scalăm produsul dincolo de granițele României”.

“Pe zona de HR vrem să adăugăm funcționalități de document management system, în sensul în care dacă ești o companie și lucrezi pe recrutare, ai multe documente de management la ele, vrem să adăugăm funcționalități care să te ajute în sensul acesta. De exemplu, dacă ai generat contracte pentru anumiți oameni, aplicația să te anunțe când expiră, sau dacă sunt oameni ale căror document expiră, să-ți arătăm acest lucru în platformă. Să ai o modalitate foarte ușoară prin care tu adaugi identitățile persoanelor cu care urmează să lucrezi și noi documente pe care urmează să lucrezi”.

 



Urmărește-ne și pe Google NEWS