Workspace Studio: Investiția medie în amenajarea birourilor – 350.000 Euro

După doi ani de schimbări și transformări, companiile caută acum, mai mult decât oricând, să dea un nou sens spațiilor de birouri. Vor să le transforme în spații plăcute, confortabile, utile, practice și ergonomice. Angajații vor spații de birouri care să arate mai bine decât cele de acasă, caută varietate, atât în design, cât și postural. Totodată, au crescut mult așteptările și exigențele tuturor în ceea ce privește ergonomia, calitatea aerului, a luminii ori distribuției spațiilor de lucru, spune Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio, companie specializată în design și amenajări de birouri de înaltă calitate, devenită în iunie Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România.

Proiectele realizate de Workspace Studio în primele 9 luni ale anului au drept caracteristici principale orientarea către design premium, calitate și ergonomia pieselor de mobilier, precum și crearea unui spațiu confortabil, care susține o stare de bine și stimulează productivitatea, creativitatea și colaborarea. Astfel, mobilierul ergonomic, alături de soluțiile specializate sau premium pentru piese și zone de colaborare au generat în primele 9 luni ale anului 75% din vânzările totale ale companiei.

Valoarea marilor proiecte de reamenajare, dublă față de anii trecuți

În contextul crizei economice și al muncii în sistem hibrid, suprafețele medii totale au scăzut cu circa 15%. În același timp, spațiile au devenit mai aerisite, fiind alocate suprafețe medii per angajat în creștere cu aproape 50% față de perioada pre-pandemie. Dacă în urmă cu 2-3 ani, în 65% din suprafața proiectelor de amenajare erau concentrate zone individuale de lucru, birouri individuale, în prezent proporția este de 55% în favoarea zonelor de colaborare și socializare.

În primele 9 luni ale anului, bugetul mediu, ce ia în calcul atât stația de lucru individual, cât și cota aferentă din spațiile comune, a ajuns la peste 2000 euro/post de lucru,  în creștere cu 10% față de perioada similară a anului trecut.

Totodată, pe fondul reveniri la birou și al interesului crescut pentru calitatea spațiilor de lucru, numărul de proiecte de reamenajare a crescut semnificativ. În primele 9 luni ale anului Workspace Studio a realizat proiecte de amenajare și reamenajare a căror valoare medie s-a situat la 350.000 Euro, în creștere cu 15% față de 2021.

Afaceri de 10 milioane de euro

În ceea ce privește soluțiile de produs, în perioada analizată cele mai căutate au fost scaunele ergonomice, placările și pereții arhitecturali acustici, cabinele acustice, mobilierul informal pentru zonele de discuții, mobilierul cu tentă rezidențială și mobilierul destinat zonei de cafeteria.

 În primele 9 luni ale anului, proiectele destinate B2B au generat 90% din afacerile totale ale companiei, iar pentru acest an, Grupul Workspace Studio mizează pe o cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro, cu o creștere de peste 40% față de 2021, cu 10 milioane de euro cifra de afaceri la 9 luni. 

 



Urmărește-ne și pe Google NEWS