Zeci de investitori de Venture Capital vin în mai la București

Evenimentul din luna mai, South East Tech Tour 2019, se va desfășura la București și Sofia, pe 28, respectiv 29 mai. În cadrul turneului, organizat cu sprijinul Almaz Capital, vor susține prezentări 24 de startup-uri selectate în prealabil în fața a peste 60 de investitori internaționali, lideri din industrie și experți regionali. Tehnologiile vizate de Tech Tour pentru evenimentul din București: Deep tech, Mobility, Energy, Agri-tech, Blockchain, Fintech. Printre cei prezenți pe 28 mai la București (organizatorul nu a menționat încă locația în care se va desfșura evenimentul) se numără și Marius Ghenea – Vice-Președinte al Comitetului de Selecție SEETT 2019 & Investment Director în cadrul 3TS Capital Partners și Dan Lupu – Partner, EarlyBird Venture Capital.

Cei doi, împreună cu Alexander Galitsky, Managing Partner Almaz Capital, au făcut mai multe declarații despre intenția de a investi în piața locală în cadrul unei conferințe de presă organizate pe 16 aprilie la București. Conform ZF.ro, 3ts Capital Partners va lansa anul acesta un nou fond de investiții în valoare de 40 milioane de euro și are în vizor companii din România, dar și din țările vecine. Earlybird, printre investitorii inițiali în UiPath, unicornul românesc de RPA, va avea la dispoziție un fond de 150 milioane de euro și caută startup-uri tech din regiune.

Tech Tour este o platformă europeană de business care sprijină startup-urile tech aflate în curs de dezvoltare și în căutare de investitori și finanțare. Platforma, fondată în 1998 de belgianul William Stevens și elvețianul Sven Lingjaerde, sprijină antreprenorii IT și proiectele acestora prin accesul la comunitatea tech online și la cele peste 25 de evenimente de networking organizate anual.