Zitec mai cumpără 2 agenții de digital și deschide sezonul achizițiilor

Print Friendly, PDF & Email

Zitec, companie deținută de antreprenorul Alexandru Lăpușan, anunță că a preluat două noi agenții de digital: Bright Agency și Symbolic. Cele două agenții au avut în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 450.000 de euro.

Compania nu a dezvăluit valoarea tranzacției și nici numărul de angajați din partea celor două agenții de digital care se vor alătura echipei Zitec. Totuși, dacă ne luăm după cifrele disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, acest număr ar fi de 14 angajați. În 2018, Bright a raportat un număr mediu de angajați de 8, iar Symbolic 6.

De ce este important

  • Zitec nu este la prima achiziție, firma românească a mai cumpărat alte agenții în 2016: Inotec și Cloud Bit
  • Alexandru Lăpușan, CEO și fondator Zitec declara într-un comunicat de presă că “suntem deschiși și pentru alte achiziții similare. Nu este ușor să faci performanță în zona serviciilor, dar este mai ușor împreună”.
  • În primăvară, Zitec a anunțat lansarea unei aplicații de HR în care a investit 1 milion de euro

Bright Agency, fondată în 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul și dezvoltarea de aplicații web, site-uri de prezentare și soluții de vizualizare digitală (3D web, VR, AR) pentru numeroși clienți, de la start-up-uri până la lideri de nișă sau corporații internaționale.

CITEȘTE ȘI Zitec, primul partener de implementare a platformei VTEX în România!

În cei 2 ani de la înființare, Symbolic a livrat în principal servicii de e-commerce și soluții personalizate – inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain – pentru clienți din industrii între care retail, lifestyle, producție publicitară, health & lifecare și ONG-uri.Urmărește-ne și pe Google NEWS