Ziua Afacerii Tale 2021: Armina Popeanu, fondator AArchitects.Design – studio de arhitectură și design interior

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi, la nivel internațional, se sărbătorește Ziua Afacerii Tale – Own Business Day. O inițiativă lansată de Metro în urmă cu șase ani, Ziua Afacerii Tale a devenit un prilej de recunoaștere a antreprenorilor din toată lumea, cu afaceri mai mici sau mai mari, oameni care încearcă în fiecare zi să le facă și altora viața un pic mai bună. Și noi, la Digital-Business.ro, am profitat de această ocazie pentru a le oferi antreprenorilor un boost de awareness. Este felul nostru de a spune Mulțumim!

Armina Popeanu, fondator AArchitects.Design

Armina este un tânăr arhitect cu o pasiune pentru design interior și antreprenoriat. Anul trecut, în plină pandemie, Armina a lansat propriul studio de arhitectură și design interior – AArchitects.Design – prin care dorește să ajute clienții să-și sporească calitatea vieții, apelând la forme, culori, materiale și .. creativitate. Citește mai jos un scurt interviu cu Armina Popeanu.

Armina Popeanu – fondator AArchitects.Design

Orice afacere se loveste de greutati la inceput. Care a fost cea mai mare provocare pe care ati depasit-o si cum?

În businessul meu de acum – AArchitects, studio de arhitectură și design interior – provocarea continuă este să creștem calitatea vieții beneficiarilor noștri prin spațiul lor de locuit, încadrându-ne în buget acestora. Prejudecata majorității este că un apartament se renovează cu 20.000€ sau o casă nouă se construiește cu 50-70.000€. Prețurile materialelor de construcții au crescut aproximativ 50% doar anul acesta, fapt care ne îngreunează activitatea. 
 
 
Altfel, o altă provocare este nerăbdarea cu care vin beneficiarii la noi pentru o amenajare. În fiecare toamnă ei vor să se mute până ‘la Crăciun’. Pe scurt, încercăm să îi facem să înțeleagă că o amenajare corectă, estetic plăcută și concepută pe nevoile lor are nevoie de timp. Cea mai de preț resursă. 

Ce cadou i-ati face businessului Dumneavoastra si de ce?

I-aș da mai multe zile libere și l-aș plimba mai mult prin lume. Creativitatea are nevoie să iasă mai des din contextul cotidian, ca să poată genera idei noi. Altfel, intrăm în ceea ce se numește științific creativitatea reproducerii, iar noi la AArchitects nu vrem acest lucru. Ideile bune vin atunci când ieși din context, cunoști culturi noi, te duci la expoziții sau, pur și simplu, schimbi bula ta citadină. 


Ce sfat v-ar fi placut sa primiti cand ati inceput si ce le recomandati tinerilor antreprenori?

Sfatul pe care l-am primit la primul meu business în 2014 a fost să am răbdare. Tinerilor antreprenori creativi cu care interacționez în programele de mentorat, la întâlnirile de business creativ pe care le organizez sau studenților din programele de la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu le recomand să facă un plan (oricât de schematic, dar să îl aibă), pe care să îl analizeze periodic, să aibă o rezervă financiară personală de 6 luni – 1 an, altfel apar multe frustrări, să nu riște mai mult decât pot pierde și… Să aibă răbdare. 

Ce planuri aveti pentru 2022?

Plănuim ca 2022 să vină cu mai mulți beneficiari, un proiect conex de case smart și încă 2-3 colegi cheie în echipă. 


Urmărește-ne și pe Google NEWS