Ziua Afacerii Tale 2021: Diana Mihăilă – Primul Master Professional Organizer din România

Print Friendly, PDF & Email

Ieri, 12 octombrie, s-a sărbătorit la nivel internațional Ziua Afacerii Tale – Own Business Day. O inițiativă lansată de Metro în urmă cu șase ani, Ziua Afacerii Tale a devenit un prilej de recunoaștere a antreprenorilor din toată lumea, cu afaceri mai mici sau mai mari, oameni care încearcă în fiecare zi să le facă și altora viața un pic mai bună. Și noi, la Digital-Business.ro, am profitat de această ocazie pentru a le oferi antreprenorilor un boost de awareness. Este felul nostru de a spune Mulțumim

Diana Mihăilă – Master Professional Organizer

Titulatura Dianei poate părea ceva straniu, dintr-o altă lume, ceva ce nu întâlnești în fiecare zi. Un Master Professional Organizer este un specialist în soluții de organizare: personal organizing, home organizing și office & business organizing. Diana scrie pe blog și ține workshop-uri pentru corporații și pentru publicul larg, iar programul #MAREAORGANIZARE pe care l-a conceput pentru a pune casa în ordine cu sens în decurs de o lună de zile a fost desemnat de Parlamentul European drept inițiativă cu impact pozitiv pe scară largă. În 2019, Facebook a inclus-o pe Diana Mihăilă în rândul liderilor de comunități pentru grupul pe care l-a fondat, #IdeiOrganizare. Citește mai jos un scurt interviu cu Diana!

Diana Mihăilă - Master Professional Organizer
Diana Mihăilă – Master Professional Organizer

Orice afacere se lovește de greutăți la început. Care a fost cea mai mare provocare pe care ați depășit-o și cum?

Uneori, în antreprenoriat, ca și în viață, este important să faci pace cu tine. Sigur că motivația, perseverența și anduranța sunt chei ale unui business trainic, dar frustrarea, neîncrederea și nemulțumirea subminează rapid baza îndelung muncită. Cel mai greu mi-a fost să accept amânarea unor proiecte în etapa în care copiii mei erau foarte mici. Au fost idei pe care le-am simțit de-a dreptul grozave, dar care și-au pierdut din strălucire stând în sertar.

CITEȘTE TOATE INTERVIURILE #ZiuaAfaceriiTale 2021 

Ce cadou i-ați face businessului Dumneavoastra și de ce?

Business-ului meu i-aș dărui câteva luni de odihnă, ceea ce pare de-a dreptul imposibil într-o industrie dinamică precum cea creativă și neîntreruptă precum digitalul.

Ce sfat v-ar fi plăcut să primiți când ați început și ce le recomandați tinerilor antreprenori?

Mi-aș fi dorit să îmi fi spus cineva să mă apuc mai devreme, să îmi ”înghit” fricile și să ”înăbuș” un pic rațiunea. Antreprenoriatul se bazează și pe instinct, ce îți spune mintea, inima, stomacul. Nu este doar despre cifre frumos așternute pe hârtie și despre scenarii de criză la situații multiple.

Dacă simți că menirea ta este să faci un anumit lucru, fă-l! Îți ești dator să încerci! Mai bine eșuez încercând și învățând, decât să oftez o viață întreagă gândindu-mă la ce ar fi putut fi.

Ce planuri aveți pentru 2022?

În 2022 vreau să nu îmi mai fie frică să frânez atunci când am nevoie de liniște și de energie. Am înțeles că business-ul sunt eu, nu doar ceea ce se materializează din mintea și din mâinile mele. Înainte de toate, eu trebuie să fiu bine și să simt că pot să fac din nou și din nou un lucru extraordinar.Urmărește-ne și pe Google NEWS