Ziua Afacerii Tale 2021: Ioana Doagă, co-fondator DB Legal – firmă de avocatură

Print Friendly, PDF & Email

Ieri, 12 octombrie, s-a sărbătorit la nivel internațional Ziua Afacerii Tale – Own Business Day. O inițiativă lansată de Metro în urmă cu șase ani, Ziua Afacerii Tale a devenit un prilej de recunoaștere a antreprenorilor din toată lumea, cu afaceri mai mici sau mai mari, oameni care încearcă în fiecare zi să le facă și altora viața un pic mai bună. Și noi, la Digital-Business.ro, am profitat de această ocazie pentru a le oferi antreprenorilor un boost de awareness. Este felul nostru de a spune Mulțumim

Ioana Doagă, co-fondator DB Legal.Avocati

La 15 ani, Ioana Doagă era prezentatoarea buletinului de știri în Focșani, orașul ei natal, povestește aceasta într-un interviu pentru Life.ro. La doar 35 de ani are propria firmă de avocatură în București și s-a specializat pe dreptul muncii, dreptul media, achizițiile publice și sfera litigiilor comerciale. Ioana ne-a mărturisit într-un interviu pentru Digital-Business.ro că parcursul său antreprenorial este atipic, ca și domeniul în care activează, însă nu regretă nicio clipă decizia de a începe un business pe cont propriu, ghidându-se după propriile idei și valori. Citește mai jos un scurt interviu cu Ioana Doagă!

Ioana Doagă - DB Legal_1
Ioana Doagă – avocat DB Legal.Avocati

Orice afacere se lovește de greutăți la început. Care a fost cea mai mare provocare pe care ați depășit-o și cum?

Provocările au fost numeroase la început. M-am temut de eșec, de concurența acerbă care există pe piața avocaturii. Un avocat bun trebuie să se perfecționeze profesional, să studieze modificările legislative, să parcurgă materiale de specialitate și să se informeze, nu doar în aspectele care țin de domeniul său de activitate, ci și în domeniile de interes general. Trebuie să fie informat cu privire la situația economică, la perspectivele financiare, la contextul socio-politic, trebuie să ia pulsul evenimentelor și să înțeleagă mecanismul economic la nivel macro, pentru a da sfaturi coerente și actualizate, mai ales în zona avocaturii de business. Am încercat așadar să fiu cel mai bun avocat la care clienții pot apela, în ariile mele de expertiză.

CITEȘTE TOATE INTERVIURILE #ZiuaAfaceriiTale 2021

O altă provocare a constat și constă în depunerea tuturor diligențelor spre a menține confidențialitatea relației avocat-client, aspect căruia trebuie să i se acorde o atenție deosebită, cu precădere în contextul promovării unei legislații recente și stufoase privind reținerea și protecția datelor cu caracter personal la nivelul național și global.

Ce cadou i-ați face businessului Dumneavoastră și de ce?

Mi-am petrecut mult timp gândindu-mă cum mă pot pregăti mai bine pentru un viitor din ce în ce mai tehnologizat, mai digitalizat, inclusiv în sfera avocaturii. Lumea juridică este, în esență, destul de conservatoare în a integra noile tehnologii în activitatea zilnică, însă consider că se impune o adaptare la noile curente tehnologice. Progresul, evoluția tehnologică nu ar trebui să sperie, iar digitalizarea ar trebui privită că un mijloc de eficientizare a activității juridice și nu de îngreunare a acesteia. Prin urmare, drept cadou, aș apropia latura tehnologică, inteligența artificială de activitatea mea profesională. Caut metode prin care să integrez cât mai mult tehnologia în activitatea mea de zi cu zi.

Ce sfat v-ar fi plăcut să primiți când ați început și ce le recomandați tinerilor antreprenori?

Le recomand tinerilor antreprenori să aibă răbdare, deoarece succesul, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, se construiește în timp. Le doresc să învețe tot ceea ce este relevant din lecțiile pe care viața le dă, întrucât doar o bună analiză a experiențelor noastre conduce la un viitor asumat și bine clădit.

Ce planuri aveți pentru 2022?

La nivel de business personal, urmăresc o creștere financiară realistă de 5%-10% față de finele anului trecut, având în vedere că echipa DB Legal.Avocați s-a mărit și putem răspunde prompt solicitărilor clienților noștri, experiența noastră pliindu-se pe domeniile juridice de interes în această perioadă de pandemie.Urmărește-ne și pe Google NEWS