Ziua Afacerii Tale 2021: Mihai Nica, co-fondator TEHMAG – grup magazine online de echipamente și utilaje pentru construcții

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi, la nivel internațional, se sărbătorește Ziua Afacerii Tale – Own Business Day. O inițiativă lansată de Metro în urmă cu șase ani, Ziua Afacerii Tale a devenit un prilej de recunoaștere a antreprenorilor din toată lumea, cu afaceri mai mici sau mai mari, oameni care încearcă în fiecare zi să le facă și altora viața un pic mai bună. Și noi, la Digital-Business.ro, am profitat de această ocazie pentru a le oferi antreprenorilor un boost de awareness. Este felul nostru de a spune Mulțumim

Mihai Nica, co-fondator TEHMAG

În urmă cu 11 ani, Mihai Nica lansa Tehmag.ro, printre primele magazine online de utilaje și echipamente pentru industria de construcții, segment unde a fost deschizător de drumuri. În prezent, grupul TEHMAG a fost completat cu încă două platforme online: DepozitulDeGeneratoare.ro și Stivuire.ro, dar și branduri proprii precum Bielda și Sempasi. Citește mai jos un scurt interviu cu Mihai Nica!
 
Mihai Nica, co-fondator TEHMAG
Mihai Nica, co-fondator TEHMAG

Orice afacere se lovește de greutăți la început. Care a fost cea mai mare provocare pe care ați depășit-o și cum?

Lucrurile pe care nu le prevezi. Crizele economice în care nu ai control deloc asupra mediului în care activezi. Le-am depășit prin adaptare, prin reinventare și identificarea de noi abordări – unele s-au dovedit potrivite, altele nu, însă este important să fii permanent în mișcare, să nu te blochezi în fața necunoscutului. 
 
 

Ce cadou i-ați face businessului Dumneavoastră și de ce?

O investiție cât mai mare în marketing pentru brandul de consumer pe care il creștem în prezent, Sempasi. Este un brand care activează pe o piață a gadget-urilor premium de înfrumusețare și cred ca cel mai frumos cadou pentru un astfel de proiect este sa îl faci să fie foarte vizibil, prin acțiuni ample de marketing. 

Ce sfat v-ar fi placut să primiți când ați început și ce le recomandați tinerilor antreprenori?

Să repari tot timpul ce nu merge și să evoluezi zi de zi. Fiecare pas mic azi, este un mare pas în antreprenoriat. Eu n-am primit prea multe sfaturi la început, motiv pentru care am făcut o grămadă de greșeli. Este unul dintre motivele pentru care am decis să dezvolt un curs practic de antreprenoriat pentru tinerii care vor să pornească o afacere. Eu sunt un ambasador al antreprenoriatului, susțin inițiativele de business și cred că acestea sunt cel mai bun mod de a crește economia. Astfel am creat cursul “Start your business now!” care presupune o serie de webinarii live aplicate și va demara în noiembrie. 

Ce planuri aveți pentru 2022 ?

Să creștem brandurile și să fim cât mai activi în piață. Sperăm ca târgurile și evenimentele să aibă loc, însă realitatea pare un pic potrivnică în acest moment. Lucrurile se întamplă mai lent când economia este închisă sau parțial blocată, dar avem încredere că va trece această perioadă și business-urile vor putea să își continue planurile de dezvoltare fără piedici.


Urmărește-ne și pe Google NEWS