Ziua Afacerii Tale 2021: Oana Pascu, fondator Complice.ro – magazin online de cadouri experiențiale

Print Friendly, PDF & Email

Astăzi, la nivel internațional, se sărbătorește Ziua Afacerii Tale – Own Business Day. O inițiativă lansată de Metro în urmă cu șase ani, Ziua Afacerii Tale a devenit un prilej de recunoaștere a antreprenorilor din toată lumea, cu afaceri mai mici sau mai mari, oameni care încearcă în fiecare zi să le facă și altora viața un pic mai bună. Și noi, la Digital-Business.ro, am profitat de această ocazie pentru a le oferi antreprenorilor un boost de awareness. Este felul nostru de a spune Mulțumim

Oana Pascu, fondator Complice.ro

După 15 ani de corporație, Oana Pascu a făcut pasul spre antreprenoriat în 2015 cu magazinul online de cadouri experiențiale Complice.ro. Pandemia de coronavirus a provocat-o pe Oana să reinventeze experiențele oferite clienților: alături de experiențe offline, pe Complice.ro pot fi accesate și experiențe ce pot fi consumate online sau acasă. Astfel, magazinul și-a mărit cu 50% venturile în prima jumătate a anului 2021 comparativ cu anul trecut. Citește un scurt interviu cu Oana Pascu mai jos!

Oana Pascu, fondator Complice.ro
Oana Pascu – fondator Complice.ro

Orice afacere se lovește de greutăți la început. Care a fost cea mai mare provocare pe care ați depășit-o și cum?

Cea mai mare provocare a fost să te faci cunoscut pe o nișă care aproape nu exista în România. Cadourile experiențiale erau doar un concept, puțini erau cei care se gândeau să meargă la o aniversare cu un voucher pentru un salt cu parașuta. Sau să ofere ca dar de nuntă o vacanță cu autorulota ori să își aniverseze căsătoria cu un atelier privat de gătit alături de un Chef celebru.
 
 
Puțini erau și cei care integrau experiențe de echipă în poligon sau de tip treasure hunt în pădure în timpul team-building-urilor sau ofereau în loc de primă, bonus ori cadou de promovare o sesiune de driving pe circuit sau de zbor într-un simulator, de exemplu. Chiar și acum, după câțiva ani buni, încă întâlnim persoane care sunt uimite că așa ceva există și în România și că poți achiziționa experiențe la distanță de un click, pe Complice.ro. 
 
Cum am depășit provocările? Diversificându-ne portofoliul, atrăgând tot mai mulți parteneri, livrând experiențe fantastice clienților și comunicând despre toate acestea atât în mediul corporate, cât și către clienții residential.

Ce cadou i-ați face businessului Dumneavoastră și de ce?

Un cadou… sună un pic ciudat având în vedere că magazinul Complice.ro este furnizorul de cadouri și recompense experiențiale. Cred că i-aș oferi libertate. Ultima perioadă, marcată de restricții și precauții, ne-a făcut să regândim experiențele astfel încât să le putem adapta contextului. Astfel, pe lângă numeroasele experiențe offline, am dezvoltat un portofoliu de zeci de experiențe ce pot fi livrate online. Dar tot acest context ne limitează posibilitățile și acest business și-ar dori libertatea de a fi creativ, fără limite.

Ce sfat v-ar fi plăcut să primiți când ați început și ce le recomandați tinerilor antreprenori?

Am primit multe sfaturi bune la începutul businessului și încă le primesc. Dezvoltarea continuă este un lucru de care are nevoie nu doar businessul, ci și antreprenorul din spatele lui. Cred că este sfatul cel mai bun, pe care îl transmit mai departe: never stop learning – nu te opri niciodată din a învăța, din a te dezvolta și, mai ales, never stop ”on the job learning”.


Ce planuri aveți pentru 2022?

Cuvântul plan a căpătat o conotație ușor ironică în ultimul an, având în vedere contextul care se schimbă continuu. Extindem continuu portofoliul de experiențe și parteneri și ne dorim să fim cât mai relevanți în piață. 


Urmărește-ne și pe Google NEWS