Ziua mondială a Orașelor: ce flori iubesc românii

Print Friendly, PDF & Email

Pe 31 octombrie, ONU marchează Ziua mondială a Orașelor, iar pentru a celebra importanța comunităților Floria.ro a realizat o colecție specială, dedicată celor mai active 10 orașe din România din punct de vedere al comenzilor.

Floria.ro recrutează florării de stradă în rețeaua națională de parteneri

În afară de Capitală – unde cei mai populari sunt trandafirii -, cele mai dinamice orașe din punct de vedere al comenzilor online pe Floria.ro sunt din zona central-sudică, dar și din estul țării. Fiecare oraș are o preferință pentru anumite flori, cele mai populare în Moldova fiind trandafirii și aranjamentele cu trandafiri, în sudul țării gerbera, în vestul țării crinii, în centru freziile și orhideele, iar în Dobrogea lalelele sunt cele mai comandate. Iată mai jos top 10 orașe și florile preferate de fiecare în parte:

 1. Constanța – lalea
 2. Cluj-Napoca – minirosa
 3. Brașov – flori exotice
 4. Iași – trandafir
 5. Timișoara – crin
 6. Craiova – gerbera
 7. Bacău – lisianthus
 8. Sibiu – frezie
 9. Ploiești – aranjamente cu lalele și lisianthus
 10. Pitești – orhidee cymbidium

În ceea ce privește comenzile din afara țării, cele mai active 5 orașe sunt:

 1. Castellon, Spania
 2. Torino, Italia
 3. Londra, Marea Britanie
 4. Dublin, Irlanda
 5. San Francisco, SUA

Pentru a celebra World Cities Day – Ziua mondială a Orașelor și importanța comunităților, mai ales în acest context pandemic,  Floria.ro a creat o colecție specială dedicată orașelor de unde s-au comandat cele mai multe flori și care include buchetele și aranjamentele preferate în comenzile înregistrate în ultimul an. Astfel, Floria.ro își propune să sublinieze importanța păstrării legăturilor sociale înt-un context imprevizibil.

Întreaga colecție dedicată orașelor se află aici: https://floria.ro/world-cities-day/

Detalii despre cum să devii partener Floria.ro aici: https://floria.ro/info/detalii-contact/fii-partener-floria/Urmărește-ne și pe Google NEWS