IT-iștii de la Endava au dezvoltat pro-bono aplicația de mobil Via Transilvanica

Britanicii de la Endava, companie de software prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare, au dezvoltat pro bono aplicația mobilă Via Transilvanica, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Realizarea aplicației vine în contextul parteneriatului dintre Endava și Tășuleasa Social, demarat în 2018, când specialiștii Endava au dezvoltat platforma online pentru Via Transilvanica.

CITEȘTE ȘI Endava România – venituri de 647.7 mil de lei în 2019, creștere de 29%

Odată cu lansarea aplicației, Via Transilvanica a inaugurat cele mai noi tronsoane, din județele Mureș și Harghita, respectiv 285 de kilometri nou marcați. În total, traseul are 685 de kilometri, din 1.000, cât presupune proiectul.

Printre caracteristicile disponibile în aplicație se numără posibilitatea de a naviga virtual pe traseul Via Transilvanica, împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco‑Romana și Valea Cernei, respectiv cele zece județe pe care le străbate: Suceava, Bistrița‑Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinți și Caraș‑Severin.

Fiind un instrument de ghidaj ce își propune să faciliteze experiența călătorului, aplicația oferă user-ului posibilitatea de a verifica diferitele puncte de interes de-a lungul traseului, de a-și stabili un traseu pe zonele marcate, de a consulta facilitățile existente, precum și de a le salva  pentru utilizare ulterioară în drumețiile lui. Mai mult, în aplicație se poate planifica o călătorie în funcție de timpul pe care excursionistul îl poate aloca drumeției, aceasta fiind adăugată ulterior în calendar.

Atât website-ul, cât și aplicația au fost realizate cu un sistem care permite gestionarea conținutului într-un mod facil, astfel încât se pot adăuga câmpuri noi sau redenumi altele vechi, fără a fi necesară intervenția echipei de dezvoltare.

Endava România și Asociația Tășuleasa Social nu se află la prima colaborare, angajații Endava implicându-se activ, de-a lungul timpului, în sesiunile de împăduriri organizate de asociație, dar și ca voluntari ori participanți în cadrul competiției Via Maria Theresia, proiect susținut de companie în calitate de partener. În urmă cu doi ani, Endava a lansat și platforma online Via Transilvanica.

Endava sprijină și comunitatea IT din Iași

Anul acesta, Endava Iași a primit peste 1500 de aplicații pentru programele sale de pregătire profesională în IT, din care au fost selectați 45 de tineri pentru cele două programe: Summer Internship și School of Digital Design.Cele două programe sunt dedicate celor la început de drum în domeniu.

Programul Summer Internship Endava, care a debutat anul acesta la 13 iulie și are o durată de nouă săptămâni, vizează atragerea studenților de la facultățile de profil din Iași – informatică, matematică, automatizare etc. – oferindu-le șansa de a-și dezvolta abilitățile tehnice alături de traineri cu experiență din cadrul Endava Iași. În contextul pandemic actual, programul de internship va fi susținut de la distanță, trainerii și internii folosind platforme digitale de colaborare.

Endava Iași a primit anul acesta în total 1507 aplicații pentru disciplinele Full Stack Development (Java + UI), Full Stack Development (.Net + UI), Automation Testing (Java), Automation Testing (.NET), Applications Management.

În urma unui proces riguros de selecție, 343 de studenți au fost programați pentru testul tehnic, dintre care 70 au mers mai departe și au susținut interviuri cu specialiștii HR și viitorii traineri. La finalul acestor etape, au fost selectați 31 de tineri cu un apetit crescut pentru tehnologie.

Primele patru săptămâni au fost dedicate dezvoltării abilităților soft (soft skills): spiritul de echipă, time managent, capacitățile de relaționare interpersonale etc. În continuare, studenții au învățat de la trainerii Endava cum să folosească diverse tool-uri în funcție de disciplina din care fac parte. Obiectivul final este ca internii să lucreze în echipă și să lanseze o soluție tech funcțională, anul acesta fiind vorba despre o aplicație de training management. În tot acest timp, aceștia vor fi ghidați de traineri și mentori, care îi vor sprijini atât pe partea tehnică, cât și în provocări non-tehnice.

14 persoane urmează anul acesta School of Digital Design la Endava Iași

În afară de programul de internship care se desfășoară o dată pe an, Endava Iași mai organizează o serie de programe de training pe diverse discipline, denumite Schools, care se adresează unui număr redus de persoane, durează mai puțin și sunt mult mai specializate. Acestea au fost lansate în urmă cu 5 ani, cu principalul scop de a sprijini oamenii să îmbrățișeze o carieră în IT, indiferent de nivelul de experiență sau pregătirea anterioară.

School of Digital Design este organizat de disciplina de Creative Services din cadrul Endava Iași și își propune să le ofere celor 14 tineri selectați oportunitatea de a-și aprofunda cunoștințele tehnice într-o manieră interactivă în domeniile Customer Experience, User Experience, Visual & Brand, Service Design, Product Design, Copyright, HTML & CSS pentru designeri, principii de design etc.

De asemenea, cursanții au ocazia de a folosi aceste cunoștințe într-un context real de business, alături de specialiștii Endava Iași.

„Structura și materiale predate au respectat și încurajat o interacțiune continuă în timpul orelor, lucru care a redat unui School organizat online o experiență aproape ca in-person. Deși presupun că mutarea unui astfel de program – gândit pentru a fi predat în locație – în online a fost foarte dificilă, tranziția aceasta mi-a permis să particip în cadrul School-ului din cealată parte a tării – lucru pentru care sunt incredibil de recunoscător”, a declarat Flavius Caragea, cursant School of Digital Design.



Urmărește-ne și pe Google NEWS